KIDS YOGA

The inner child knows it all

Kinderen zijn de toekomst

Respecteer deze kleine Human Beings want zij zijn de toekomst

Hoe werkt yoga en mindfulness?

Het leren richten van je aandacht waardoor jij je focus en concentratie vergroot. Kinderen worden overspoeld met informatie, de invloed van social media wordt steeds groter en de behoefte aan tijd voor verwerken van al die prikkels neemt daarmee ook toe.  Kinderen die gewend zijn aan aandachtsoefeningen doen vaak zelf even een bodycheck of een minuutje stilte.

Wat vindt de wetenschap

Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben de positieve effecten van mindfulness aangetoond. Ook ik ken reacties van ouders die voorzichtig zijn en denken dat aandachtstraining iets zweverig is. Terwijl het juist concrete oefeningen zijn die prima passen binnen de sociaal-emotionele ontwikkelingen van kinderen.

Wanneer gebruik je mindfulness?

Het antwoord hierop is; de hele dag door. Als je jezelf een bewuste, rustige grondhouding aanleert ben je eigenlijk continue mindful –

"Als we kinderen op jonge leeftijd laten ervaren dat er een vorm van intelligentie is, inspiratie, die niets heeft te maken met hoeveel feitjes je kunt onthouden en dat er altijd een plek is van rust en stilte waar je naartoe kan gaan, dan bouwen we bewust aan een generatie die een mooiere wereld mogelijk kan maken."

Tijn Touber

Schoolverlichting

Yoga op School

Naast dat ik het in mij eigen yoga studio geef zijn er ook steeds meer mensen van mening dat het de hoogste tijd is om yoga in het huidge onderwijs aan te bieden. Steeds meer scholen zien hier het nut van in. De druk van het prestatiegerichte werken, steeds groter wordende groepen, hoge verwachtingen van ouders en de maatschappij samen met de vele vakken waaraan voldaan dient te worden geeft stress aan kind en leerkracht. 

Yoga kan hier een uitkomst aan bieden.

Rust in hoofd en lijf

Door yoga aan kinderen en tieners aan te bieden komt er rust in het hoofd en lijf.

Zelfvertrouwen en concentratie

Yoga ontwikkelt zelfvertrouwen, concentratie. Het geeft een positieve bijdrage aan de leerprestaties en de relaties onderling.

Groeien doe je samen

Kinderen en jongeren leren te luisteren naar hun lichaam. Ze merken dat hoofd en lichaam op elkaar reageren.

Ontspannen in de klas - lessen

Kinderyoga en mindfulness wordt in een combintaie van beide aangeboden in de vorm van Balans in de klas. In 6-8 weken worden de basislessen aangeboden, met als vervolg wekelijks, twee - wekelijks lesssen om te blijven trainen in wat er geleerd is.

Donderdag 15 september 2022

We gaan op 15 september weer starten met een kinderyoga & mindfullness training. Ik leer de kinderen hoe ze dichtbij zichzelf kunnen blijven. d.m.v. yoga, spelletjes en tekenen.

Kosten = €60,- voor 6 lessen

SCHOOLYOGA

Ben je leerkracht en wil je meer weten hoe en op welke manier ik deze training geef?. Meld je aan via het contactformulier en bij het eerste gesprek kan ik meer uitleg geven over de lessen in de klas.

Let them enjoy the wild trip that we call life

You just got to live it

Wil je meer weten wat ik voor je kan betekenen, stuur me een bericht

Christine van Spijk – Drunen – Noord-Brabant – info@bychris10.com

Wat leren kinderen

Hoe leer ik rust en ontspanning in mijn lichaam te brengen
Hoe word ik bewust van mijn denken en handelen
Hoe krijg ik meer concentatie

Trust your inner compass

YIN YOGA, YOGA NIDRA, HUMAN DESIGN