PILATES

Pilates is de volledige concentratie van lichaam, geest en ziel

De nieuwe manier om je lichaam in vorm te krijgen

‘Na tien sessies zul je het verschil voelen, na twintig het verschil zien, en na dertig zul je een heel nieuw lichaam hebben.’

Joseph Pilates

Wat is Pilates?

Het is een uniek systeem van rek- en strekoefeningen dat meer dan negentig jaar geleden door Joseph H. Pilates werd ontwikkeld. 

Dit zorgt voor sterke spieren, een betere houding, souplesse en balans.

Het vermindert stress en vermoeidheid

Pilates werd ontwikkeld voor het creëren van een gezond lichaam, een gezonde geest en een gezond leven en sluit aan bij de tegenwoordige aandacht voor de kerngedachte van balans.

Waarom Pilates?

Het mooie van Pilates is dat de bewegingen in elke samenstelling gebruikt kunnen worden zodra je de essentie van de filosofie begrijpt. 

Of je nu een atleet of een stijve hark bent, jong en soepel of oud en stijf, de Pilates-methode verandert beslist de manier waarop je je eigen lichaam ziet en de manier waarop je ermee door het leven gaat.

"Na tien sessies zul je het verschil voelen, na twintig het verschil zien, en na dertig zul je een heel nieuw lichaam hebben."

JOSEPH PILATES

Enjoy in movement

De Pilates methode

Hoewel Pilates elementen bevat van verschillende oefenprogramma’s, van Chinese acrobatiek tot en met yoga, zijn er bepaalde inherente regels die al deze elementen verenigen onder de naam Pilates.

Onderstaand de zes principes, die de basis van de oefeningen vormen.

Concentratie

Als je je lichaam traint, moet je geest aanwezig zijn. Je geest stimuleert je lichaam tot actie. Let op de bewegingen die je uitvoert en merk hoe je spieren hierop reageren. Als je je op een plek concentreert, word je er dan van bewsut dat je die plek veel meer voelt werken.

Dat is de kracht van de geest!

Gebruik die!


Beheersing

Joseph Pilates ontwikkelde zijn methode op basis van spierbeheersing. Dat betekende: geen slordige bewegingen in het wilde weg. Die zijn de belangrijkste oorzaak van blessures bij andere oefenprogramma's.

Geen enkele Pilates-oefening wordt gedaan om die maar snel af te hebben.

Elke beweging heeft een functie, en beheersing is de kern ervan.

Centrum

We hebben een grote groep spieren in ons centrum - bestaande uit buik, lage rug, heupen en billen. Pilates noemde dit het 'krachtencentrum'. Alle energie voor de Pilates-oefeningen komt uit het krachtencentrum en vloeit naar de armen en benen.

Lichaamskracht wordt vanuit je centrum aangewend om je bewegingen te coordineren.

Soepelheid

De Pilates-methode is deels uniek door de soepelheid waarmee de oefeningen moeten worden uitgevoerd. Er zijn geen statische bewegingen.

De nadruk wordt gelegd op sierlijke bewegingen boven snelheid, en uiteindelijk moeten de bewegingen net zo soepel zijn als bij een lange wandeling of een wals.
Nauwkeurigheid

Elke beweging van de Pilates-methode heeft een doel. elke instructie is heel belangrijk voor het succes van het geheel. Het weglaten van een detail doet afbreuk aan de intrinsieke waarde van de oefeniing. Concentreer je daarom liever op één correcte en perfecte beweging dan op een paar slordig uitgevoerde bewegingen.

Ademhaling

Ademhalen is de eeerste en de laatste actie van het leven en daarom is het heel belangrijk om correct adem te halen. Om zijn ideaal van totale fitheid te bereiken ontwikkelde Joseph Pilates zijn methode teneinde de bloedstroom door middel van zuurstofsaturatie te reinigen.

Door diep in en uit te ademen verdrijf je slechte lucht en giftige gassen uit het diepste van je longen en vul je je lichaam met verse lucht die je nieuwe energie en kracht geeft.

Wil je meer weten over Pilates, stuur me een bericht

Christine van Spijk – Drunen – Noord-Brabant – info@bychris10.com

Wat vertellen anderen

Heb geen spierpijn, kreeg wel heel veel energie van je les. Super fijn!
Het was intensief maar voelde me daarna echt heerlijk.
Nooit geweten dat Pilates zoveel meer was dan alleen de oefeningen. Nu jij de basis uitlegt begrijp ik veel beter de houdingen

Trust your inner compass

YIN YOGA, PILATES, YOGA NIDRA, REIKI, MASSAGE & HUMAN DESIGN