YIN YOGA

Bow your head towards your temple of wisdom

Vergeet jezelf niet, je bent goud waard

Durf de beste versie van jezelf te worden.

Wat is YIN YOGA?

Yin Yoga is low impact yoga waarbij je 3 tot 5 minuten in de houding blijft.

Het is in een houding komen waarbij je niet over je grens gaat maar er tegenaan, dat je de stretch voelt, vervolgens stil wordt in de beweging en alle spieren ontspant en jezelf verzacht. En dat een aantal minuten lang.

Wat is YOGA NIDRA?

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’.

Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Waarom zou ik YOGA doen?

De weg van Yoga heeft verschillende vormen, is een set van oefeningen dat ons uitdaagt uit onze comfort zone te gaan. En voorbij die zone kan je verdomd mooie dingen tegenkomen. Jezelf bijvoorbeeld.

Mijn lessen zijn down-to-earth maar hebben altijd een diepere laag en vaak een thema. Ik werk veel met muziek en laat me graag inspireren door seizoenen of de energie van de maan.

"Ben jezelf, er zijn al genoeg anderen."

YOGA BY CHRIS10

YIN YOGA

Het is lachen en soms huilen, onwijs lekker en af en toe megastom. Het is jezelf steeds een beetje beter snappen. Ik ben zo onwijs blij met yoga in mijn leven. En dat deel ik heel graag!

Mijn lessen zijn down-to-earth maar hebben altijd een diepere laag en vaak een thema. Ik werk veel met muziek en laat me graag inspireren door seizoenen of de energie van de maan.

Je hoeft geen ervaring te hebben, niet lenig te zijn of ‘goed’. Je mag blij zijn of chagrijnig. Echt contact maken met jezelf, dat is wat ik mensen gun en hoop te geven in mijn lessen.

Come as you are.

De feiten op een rij!

Het doen van Yoga zorgt voor afname van het stresshormoon cortisol.

Je activeert het parasympatisch systeem. Dit systeem zorgt voor rust en herstel in lichaam en geest. Door een juiste manier van ademhalen, produceert het lichaam meer energie.

Bindweefsel en gewrichten

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld om langer in de Lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft.

Stress en Yoga

Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms erg lastig. Het leven gaat snel. Vaak té snel.

Wat nodig is, is een moment van ontspanning. Het liefste iedere dag, en als dat niet lukt minimaal een paar keer per week.

Wat is YOGA NIDRA?

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Wat is het Effect?

Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. Een korte Yoga Nidra sessie duurt van slechts 10 minuten tot een uur of langer. Uiteraard gaan de kortere sessies minder diep dan de langere sessies. Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent. Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Prijslijst - YOGA BY CHRIS10

Proefles €7,50-
Losse les €15,-
10-rittenkaart €120,- (12 wkn geldig)
In de schoolvakanties geldt een aangepast rooster.

Life is a journey

YOU JUST GOT A DRIVE IT!

Wil je meer weten wat ik voor je kan betekenen, stuur me een bericht

Christine van Spijk – Drunen – Noord-Brabant – info@bychris10.com

Testimonials

"Een rustmomentje tussen alle drukte door... Ik dacht vooraf dat het wellicht wat te zweverig zou zijn, maar het zorgt voor mij juist voor focus op ademhaling, balans en een stukje flexibiliteit. Heerlijk"!
Bianca
"Christine heeft een passie voor yoga maar ook voor mensen. En dat kun je merken tijdens de les. Ze legt alles erg goed uit en heeft oog voor elke deelnemer. Even een kussentje hier, een dekentje erbij... alles om het zo aangenaam mogelijk te maken voor je. Haar stem en de rust die ze uitstraalt maken het af voor mij. Blij dat ik elke dinsdag bij haar dat momentje voor mijzelf kan nemen🙏"
Marieke
"Lieve Christine die rust die jij over je hebt en vervolgens doorgeeft is echt geweldig. Ik kon me helemaal overgeven waardoor ik de volgende dag nog helemaal lekker ontspannen was".
Daisy

Trust your inner compass

YIN YOGA, YOGA NIDRA, HUMAN DESIGN